Läsartoppen de senaste 30 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Deutz-Fahr tar omtag med ny Area Manager

Traktortillverkaren Deut-Fahr satsar nu både på en ny area manager genom SDF-koncernen, och på ett förstärkt återförsäljarnätverk i södra Sverige genom Söderberg och Haak. Uråsa Maskinaffär och Carl Nilsson AB får därigenom ett ökat ansvar för försäljning och service av Deutz-Fahr.

Läs mer
Dålig lönsamhet ger rekordlåg investeringsvilja

En osäker omvärldskonjunktur, extremväder och den gröna omställningen skapar rejäla utmaningar för landets lantbrukare som är pressade av svag lönsamhet. Investeringsviljan är på historiskt låga nivåer.

Läs mer
Prisrekord för hereford vid tjurauktion

102 köttrastjurar såldes vid Gunnarps digitala auktion i slutet av vecka 12. Vid årets auktion slog herefordtjuren Ed Quickspace prisrekord för ettåriga herefordtjurar, med 121 000 kronor.

Läs mer
Gemensam klimatberäkningsmetod för livsmedelsbranschen

Metoden är tänkt att förenkla jämförelser och främja öppenheten kring livsmedels klimatpåverkan. Det skriver branschorganisationen Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel.

Läs mer
Jordbruksverket: Sverige behöver beredskapslager av spannmål

Svensk spannmålsproduktion spelar en viktig roll för att säkra mat för Sveriges befolkning i händelse av krig eller annan kris. Det visar Jordbruksverkets utredning som lämnats över till regeringen.  

Läs mer
Beredskap: Kräver just-in- time leveranser

Axel Lagerfelt driver Tolefors gård där fokus ligger på äggproduktion, med 17 000 höns och en spannmålsproduktion på 700 hektar.

Läs mer
Beredskap: Slakterierna och foderindustrin är de största akilleshälarna

Jeanette Blackert driver Blackert Lantbruk tillsammans med sin man och fem medarbetare. Huvuddelen i verksamheten är grisproduktion och man levererar ungefär 200 grisar i veckan.

Läs mer
”Det var min innersta önskan att ta över”

Mimmi Olsson är femte generationen på Hageby Lantbruk utanför Borghamn i Östergötland. För tre år sedan tog hon och maken Mats Nilsson över familjeföretaget som är inriktat på gris och växtodling. 

 

Läs mer
Rekordstort intresse för blommande fältkanter

Från ett tjugotal odlare på Österlen till tusentals spridda över hela Sverige. Intresset för att odla blommande fältkanter har växt enormt, enligt Hushållningssällskapet. 

Läs mer
Fel väg att gå med nordisk köttskatt

Sverige, Finlands och Norges jordbruksministrar vill vara tydliga med att en köttskatt skulle vara till nackdel för både bönder, klimatet och konsumenterna.

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste