Saltå Kvarns vd väljs in i Krav-styrelsen

När Krav den 29 april höll sin årsstämma valdes Jonas Regnér, vd för Saltå Kvarn, in som ny ledamot i styrelsen.

 – Jag gillar utmaningar. Två av Krav:s huvudutmaningar är att stärka konsumentens betalningsvilja och att Krav alltid ska vara förstahandsvalet i en köpsituation. Det hoppas jag kunna bidra med in i styrelsearbetet. Det är viktigt att vi arbetar med Krav på ett sätt som bidrar till både lönsamhet och hållbarhet. Då skapar vi medel för investeringar som stärker fortsatt hållbar omställning och hållbart företagande, säger Jonas Regnér. Foto: Denise Ampuero, Saltå Kvarn

Saltå Kvarn har sedan 1989, fyra år efter att Krav bildades, varit ansluten till organisationen. Jonas Regnér som rekryterades som vd till Saltå Kvarn 2018 har nu utsetts till ny ledamot i styrelsen för Krav.

– Det är viktigt att förenkla valet för människan i vardagen, så att alla efter egen förutsättning och ambition vet hur man genom sina val av bland annat mat kan bidra till en friskare planet för kommande generationer. Där har Krav en viktigare roll än någonsin, säger Jonas Regnér, i ett pressmeddelande.

Jonas är även sedan 2019 engagerad i styrelsen för FairTrade Sverige AB och har lång erfarenhet av livsmedelsbranschen från bland annat Axfood, Coop och Lantmännen Gooh.

– Han är ett mycket välkommet tillskott till vår styrelse, säger Anita Falkenek, vd för Krav.

I samband med stämman avtackades också Bo Algers som varit ledamot i styrelsen sedan 2012 samt Lisa Trolle som valdes in 2018.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 04 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste