Nytt datum för Chark-SM

På grund av det fortsatt osäkra pandemiläget har arrangörerna bakom Chark-SM beslutat att ännu en gång skjuta evenemangen framåt i tiden. Nya datum är satta till den 26–27 oktober 2022.

I oktober 2022 är målet att återigen kunna arrangera Chark-SM i Göteborg. Foto: Carolina Wahlberg 

Chark-SM arrangeras av Kött och Charkföretagen, KCF, och Tidskriften Kött & Chark, och går i normala fall av stapeln vartannat år. Tävlingen skulle från början ha arrangerats 22 oktober 2020 men flyttades på grund av coronapandemin fram till 13 oktober i år. Nu har man beslutat att flytta tävlingen, inklusive branschdag med bankett, tillhörande prisutdelning, Styckar-SM och onsdagens mingelmiddag, ännu ett år framåt i tiden.

– För att vi ska kunna genomföra ett bra Chark-SM måste vi redan från maj månad vara klara över att evenemanget går att genomföra för att tävlande företag, domare, utställare och sponsorer ska kunna förbereda sig på bästa sätt. I det läge som råder behöver vi alla agera ansvarsfullt och vi har gjort den samlade bedömningen att det vi nu vet inte räcker för att branschen ska kunna samlas i oktober i år, säger Magnus Därth, vd för KCF, i ett pressmeddelande.

Enligt arrangörerna har alternativa lösningar diskuterats, men man har landat i att en fysisk mötesplats behövs för att kunna leverera det tävlande, besökare och sponsorer önskar och förväntar sig av ett Chark-SM.

– Alla medverkande, deltagare och sponsorer kan känna sig helt trygga i att denna lösning blir till det bästa och att Chark-SM 2022 blir värt att vänta på. Vi vill inte arrangera ett Chark-SM under restriktioner utan kunna ge allt till hela branschen när vi väl kör, säger Magnus Därth och Tidskriften Kött och Charks Patrik Swenzén.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste