Han är ny prorektor på SLU

Vid årsskiftet lämnar Karin Holmgren sitt uppdrag som prorektor. Hennes efterträdare blir en man som varit professor i ekologi sedan 2012.

Pär Forslund är ny prorektor från och med årsskiftet, när Karin Holmgren lämnar sitt uppdrag. Foto: Mårten Granert-Gärdfeldt

Personen som rekryteringsgruppen och sedan SLU:s styrelse valt ut är Pär Forslund. Han är prodekan på fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap samt ordförande i programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk. Samt professor i ekologi.

– Jag är väldigt tacksam och ödmjuk inför uppdraget som prorektor. Självklart hoppas jag kunna fortsätta bidra till utvecklingen av SLU, men nu inte endast på fakultetsnivå. Jag ser också fram mot att tillsammans med styrelsen och övrig universitetsledning utveckla rollen och uppdraget som prorektor, säger professor Pär Forslund, i ett pressmeddelande.

SLU:s styrelseordförande Rolf Brennerfelt är nöjd med rekryteringen.

– Pär har stor erfarenhet av arbete på fakultetsnivå på SLU:s största fakultet. Han är tydlig i sin ledarroll, har erfarenhet av utvecklingsarbete på universitetsnivå från utbildningsnämnden och ser vikten av att fånga upp engagemang genom hela organisationen. Erfarenheter som vi ser som viktiga i den nya rollen som prorektor.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Certifiera inte bort din kreativitet!

Krönika: Just nu är det växtväder. Så väl ute som i växthus. Det kan aldrig vara en dålig sak. När jag går runt och plockar min gurka eller packar tomater i 250 gram askar, så har jag funderat lite. Mina tankar har kretsat kring certifiering. Tredjepartscertifiering, ISO, KRAV, ArlaGården, Sigill, FSC... Kärt barn har många namn. Allt ska certifieras numera. Jag förstår grundtanken och kan sympatisera med den. I princip: Tala om vad du gör, fäst det på ett papper, utbilda alla berörda att göra så i fortsättningen, kontrollera sedan att allt har blivit gjort så som sagt. Certifiering i ett nötskal. Kunden får en tjänst eller vara som är standardiserad efter satta regler och ska vara lika inom hela det certifierade området.

 

Kommentera

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera