30 års-jubileum för Väderstad Seed-Hawk

På de stora kanadensiska växtodlingsgårdarna har Seed-Hawk hjälpt lantbrukare att så effektivt på stora ytor under många år. Väderstad tog över Seed-Hawk helt 2013 och i år fyller såmaskinskonceptet 30 år.

I 30 år har direktsåmaskinen Seed-Hawk nu tjänstgjort på de kanadensiska slätterna. 2013 tog Väderstad över hela ägarskapet och grundade Vaderstad Industries Inc som är under stark utveckling och som räknar med att nå 260 anställda under 2021. Foto: Väderstad

Kanadensiska Seed-Hawk lanserades första gången 1991 och Väderstad gick in som delägare 2006. Sju år senare tog Väderstad över ägarskapet helt och bolaget Vaderstad Industries Inc bildades. Fabriken där den stora direktsåmaskinen byggs ligger i Langbank i kanadensiska Saskatchewan.

Möter lokala förhållanden

– För 30 år sedan utvecklade vi en lösning på ett problem och har sedan dess fortsatt att utveckla den avancerade teknologin för direktsådd till nya, spännande marknader. Eftersom metoderna för jordbearbetning har förändrats under de senaste tre decennierna fortsätter vi att tänja på gränserna för precision och förse våra lantbrukare med en färdigpaketerad lösning som möter både deras lokala förhållanden, och ger dem tillgång till lantbruksmetoder som säkerställer jämn uppkomst av grödan, bättre kvalitet, högre avkastning med minskade insatsvaror för att i slutändan få den bästa avkastningen, säger Jason Strobbe, Vice President för Sales & Marketing för Väderstad i Nordamerika, samt MD för Vaderstad Inc. USA i ett pressmeddelande.

Många innovationer

Seed Hawks direktsåddkoncept från 1991 är resultatet av en efterfrågan och ett behov av en produkt som inte fanns på marknaden vid den tiden. Enligt Väderstad har såmaskinen ändrat de kanadensiska odlingsmetoderna mot allt mindre jordbearbetning.

– I dag är Vaderstad Industries som ett campus med tillverkning, lager, testanläggning samt forskning och utveckling. Vi är redan fler än 200 anställda och räknar med att vara 260 i slutet av det här året. Genom åren har vi sett imponerande förbättringar i kvalitén på vår produkt och många innovationer. I dag har vi en produkt som enkelt kan mäta sig med vilken annan konkurrent som helst på marknaden. Det hade inte varit möjligt utan våra hårt arbetande och engagerade medarbetare. Det är underbart att nu se resultaten av deras ansträngningar, säger Nigel Jones, MD för Vaderstad Industries Inc.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Certifiera inte bort din kreativitet!

Krönika: Just nu är det växtväder. Så väl ute som i växthus. Det kan aldrig vara en dålig sak. När jag går runt och plockar min gurka eller packar tomater i 250 gram askar, så har jag funderat lite. Mina tankar har kretsat kring certifiering. Tredjepartscertifiering, ISO, KRAV, ArlaGården, Sigill, FSC... Kärt barn har många namn. Allt ska certifieras numera. Jag förstår grundtanken och kan sympatisera med den. I princip: Tala om vad du gör, fäst det på ett papper, utbilda alla berörda att göra så i fortsättningen, kontrollera sedan att allt har blivit gjort så som sagt. Certifiering i ett nötskal. Kunden får en tjänst eller vara som är standardiserad efter satta regler och ska vara lika inom hela det certifierade området.

 

Kommentera

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera