Enklare klippning med ny redskapsarm

Tillsammans med danska GreenTec presenterar YstaMaskiner nu den nya redskapsarmen FOX för montering på traktorers trepunktslyftar och kompaktlastare. Med en enkel och robust konstruktion ska FOX passa för kant- och stolpklippning inom jordbruk och entreprenad.

Med sin lågbyggda konstruktion blir klipphuvudet RI 80 på den nya redskapsarmen FOX endast 15 centimeter hög. På så vis kommer den enkelt under låga staket, vägräcken och liknande. Foto: YstaMaskiner

Som svar på en ökad efterfrågan från sina kunder har YstaMaskiner tillsammans med GreenTec tagit fram den robusta redskapsarmen FOX, som utrustad med kant- och stolpklipparen RI 80 väger under 200 kilo.

Lätt och robust

Det är också låg vikt som enligt YstaMaskiner varit i fokus vid utvecklingen av FOX, samtidigt som konstruktionen också ska vara robust och stabil. Redskapsarmens räckvidd kan anpassas utifrån arbetsuppgifter och terräng där den kan justeras mellan 122 och 188 centimeter.

Förutom traktorer så är också kompaktlastare lämpliga bärare för redskapsarmen, vars mängdfördelare reglerar oljemängden och har en inbyggd övertrycksventil samt fri cirkulation för oljan vid stopp som standard.

Stor marknad

Redskapsarmen med klipparen finns i två utföranden för 25 respektive 40 liter per minut beroende på vilken hydraulkapacitet som maskinen den monteras på har.

– Vi har redan fått ett flertal förfrågningar på den vilket är jättekul, jag tror att det finns en väldigt stor marknad för den här typen av maskiner för det är många som har mycket staket och annat som behöver klippas, säger Fredrik Lidberg, försäljningschef på YstaMaskiner till Jordbruksaktuellt.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste