T7 HD – smart toppmodell från New Holland

Lantbruksmaskintillverkaren New Holland presenterar nu sin nya toppmodell i traktorserien T7 med T7 HD. Förutom en helt ny hytt har T7 HD också nya funktioner för uppkoppling och precisionslantbruk.

T7 HD är New Hollands nya toppmodell i T7-serien, som erbjuder ökad förarkomfort, ökad uppkoppling, fler funktioner för smart lantbruk samt ny och förbättrad autostyrning. Den nya hytten har fått fler förvaringsutrymmen och kan utrustas med upp till 24 LED-lampor. Foto: New Holland

”Smart med stark med familjekänsla”, så beskriver New Holland sin nya T7 HD, som fått en uppgradering gällande förarmiljön med den nya Horizon Ultra-hytten. När det gäller uppkoppling och smart lantbruk har New Holland nu infört den senaste generationens PLM Intelligence-funktioner i sin T7 HD.

Ny hytt

– Vi frågade våra kunder vad de förväntade sig av sin framtida traktor och utvecklade den nya generationen T7 HD utifrån deras krav, och den levererar allt de drömt om. Vi utformade den helt nya Horizon Ultra-hytten för att ge dem den bästa körupplevelsen med allt det utrymme, den komfort, den kvalitetsfinish som de önskade och den tystaste hytten på marknaden. Dessutom kommer nästa generations PLM Intelligence att göra det lättare för dem att få tillgång till våra intelligenta lantbrukslösningar som ger ett betydande mervärde i form av bättre beslutsfattande och exakt genomförande, vilket ökar deras effektivitet och lönsamhet, säger Sean Lennon, vd för New Holland Agriculture Europa, i ett pressmeddelande.

Endast två procent av delarna från tidigare hyttmodell hos T7 återfinns i den nya Horizon Ultra-hytten, som genom en ny förlängd konstruktion fått mer golvutrymme och förbättrad sikt både bakåt och framåt. Foto: New Holland

Den nya hytten har gjorts om från grunden, och trots att den utifrån liknar den gamla hytten är det till 98 procent nya komponenter. Ljudnivån i hytten ligger på 66 decibel, och samtidigt som man enligt New Holland bibehållit en ”familjekänsla” så handlar det om en betydligt rymligare arbetsmiljö som är mer uppkopplad och erbjuder mer förvaring än tidigare hytter.

Förbättrad sikt

Horizon Ultra-hytten har förlängts för att ge mer utrymme för passageraren samt större golvyta, och bakom sätet finns nu ett förvaringsutrymme på 30 liter. Utöver det så finns ett kylutrymme på 12 liter och ett täckt förvaringsutrymme bakom passagerarsätet med USB-uttag för laddning av elektrisk utrustning.

Hyttens nya design har enligt New Holland också förbättrat sikten framåt över huven och även bakåt mot trepunktslyft och redskap. För ytterligare förbättrad runtomsikt håller kameror ett öga på området runt traktorn, och under dygnets mörka timmer bidrar ett nytt ljuspaket med upp till 24 LED-lampor med gott om arbetsljus.

Mer uppkoppling

Inuti hytten har New Holland satsat på stilrena ytor och intuitiv användning. Det nya SideWinder Ultra-armstödet är utrustat med ergonomiskt placerade, programmerbara reglage och en 12 tums skärm till vilken man kan ansluta sina mobila enheter. Ett automatiskt klimatkontrollsystem med zonval, med 35 procent högre kapacitet än tidigare versioner, ska ge en behaglig och immfri hyttmiljö såväl sommar som vinter.

I T7 HD har New Holland satsat på en stilren design, vilket bland annat inneburit att instrumentpanelen flyttat till en skärm i mitten av ratten. Till den 12 tum stora IntelliView-skärmen på det nya armstödet kan man ansluta sina mobila enheter, som sedan kan styras via en knapp i traktorn. Foto: New Holland

I utvecklingen mot ett digitalt lantbruk 4.0 har New Holland infört den senaste generationens PLM Intelligence för precisionsodling och uppkopplat lantbruk. Enligt New Holland handlar det om en ny elektronisk arkitektur som ska hjälpa lantbrukare att planera sin verksamhet i förväg och hantera varje maskins beteende och prestanda i realtid för maximal effektivitet och precision, och som kommer att införas i alla företagets maskiner i kommande generation.

Ytterligare en nyhet som återfinns i T7 HD är New Hollands nya PLM Cygnus-mottagare för förbättrad och mer tillförlitlig autostyrning hos traktorer utrustade med PLM Intelligence, som ska ge en tillförlitlig position, kompensera för terrängvariationer och hjälpa till att snabbt få fram körspår.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste