Största bogserade sprutan hittills från John Deere

Med sin modell R975i har John Deere nu tagit fram den hittills största bogserade växtskyddssprutan i sitt produktprogram. Sprutan med en volym på 7 500 liter kommer ingå i R900i-serien från 2022.

John Deere presenterar nu sin hittills största bogserade växtskyddsspruta R975i med en tankvolym på 7 500 liter och säljstart 2022. Foto: John Deere

Från och med nästa år kommer John Deeres R900i serie med bogserade växtskyddssprutor få en ny toppmodell i den nya R975i med en volym på 7 500 liter. Sedan tidigare finns tre modeller med volymer på 4 400, 5 200 och 6 200 liter.

Större tankvolym

Den nya växtskyddssprutan är enligt John Deere utrustad med företagets teknik för precisionsodling och andra smarta lösningar för enklare och effektivare arbete. R975i är enligt tillverkaren ett svar på kundernas efterfrågan på större tankvolymer, bredare ramper och ökad precision för mindre preparatanvändning, och man har även konstruerat sprutan för ökad komfort vid påfyllning.

Ökad precision

Med tvåkretssystemet PowrSpray för sprutlösningen ska påfyllningen gå snabbare och appliceringen av växtskyddsmedel ska bli mer exakt. Samtidigt erbjuder John Deere för första gången ett munstycksavstånd på 25 centimeter på sprutorna i M900(i)- och R900i-serien som tillval. Det innebär att ytterligare ett munstycke kan placeras mellan två munstycken som sitter monterade med 50 centimeters mellanrum på rampen. Dessutom har John Deere utrustat sprutrampen med ett extra sprutmunstycke längst ut i ändarna av rampen för bättre täckning.

Flera tillval

Enligt John Deere kommer nu också alla bogserade sprutor kunna dra fördel av de tillval som introducerades för R700i-seriens sprutor under 2021. Bland dessa finns munstyckskontroll för begränsnings av över- och underdosering samt den nya ISO-godkända kopplingen med vilken sprutan kan anslutas till alla slutna överföringssystem.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 02 augusti 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste