Göma tillbaka till Samson

Den danska tillverkaren av gödselteknik Samson Group A/S meddelar nu att man köpt 100 procent av aktierna i företaget Göma A/S. Enligt Samson kan man nu skapa en gemensam, starkare återförsäljarorganisation än om produkterna hade sålts var för sig.

Efter "skiljsmässan" mellan Samson och Göma 2016 är företasgen nu åter förenande under samma flagg när Samson köpt 100 procent av aktierna i Göma. Tillsammans vill man nu blicka mot framtiden. Foto: Carolina Wahlberg

Starkare tillsammans är mottot när Samson nu förvärvat Göma. Den huvudsakliga marknaden för Samson- och Pichon-produkter är Danmark, Sverige och Norge, och enligt Samson har befintliga återförsäljare i dessa länder informerats om resonemanget bakom uppköpet. Man uppger också att nuvarande kontrakt med återförsäljare kommer respekteras, samtidigt som vissa förhandlingar pågår.

Enligt Samson är uppköpet också positivt ur produktutvecklingssynpunkt. Med allt hårdare krav kring spridning av gödningsmedel och flytgödsel är det svårt för mindre aktörer att ligga i framkant när det gäller produktutvecklingen. Samtidigt menar man också att det inte är rationellt att utveckla något som en annan aktör i samma region redan tagit fram.

I stället vill man med förenade resurser ta ett kliv framåt i utvecklingen, något som inte hade varit möjligt på samma sätt annars. Det är något som man menar kommer gynna kunderna inom gödselsegmentet genom ökad konkurrenskraft.

När det gäller reservdelar, garanti och eftermarknad räknar man från både Samson och Göma med förbättrad service tack vare sammangåendet.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 15 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste