Nya Agribumper – nu med verktygslåda

Holländska Agribumper tillverkar kollisionsskydd för traktorer, en produkt som blivit alltmer efterfrågad i takt med att traktorerna som färdas på vägarna blir allt större och snabbare. Nu lanseras nya Toolbox-line med inbyggd verktygslåda.

Agribumpers nya kombinerade frontvikt- och kollisionsskydd Toolbox-line finns i loika utföranden med vikter på 400-1 800 kilo och 145 liters verktygslåda. I Sverige används Agribumper bland annat av entreprenörer som använder traktorn som dragare för maskintrailer. Foto: Agribumper

Enligt Agribumper har marknaden för kombinerade frontvikter- och kollisionsskydd för traktorer vuxit kraftigt de senaste åren med ett 50-tal olika system på marknaden och troligtvis lagkrav i vissa EU-länder i en snar framtid.

För att ge sina kunder större flexibilitet och mer förvaringsutrymme har Agribumper nu tagit fram sin nya Toolbox-line där man erbjuder frontvikter på 400–1 800 kilo i kombination med en verktygslåda på 145 liter vars lock kan användas som arbetsbänk eller fikabord.

Agribumpers konstruktion består av komponenter tillverkade i 15–25 millimeter tjockt stål som ska ge god hållbarhet och hög motståndskraft. Den kombinerade stötfångaren och motvikten Toolbox-line med en egenvikt på 400 kilo är kompakt och monteras i traktorns frontarmar, där bredden kan justeras mellan 220–260 centimeter.

Som standard är Agribumper utrustad med LED-positionsljus, blinkers och varningsdekaler för att indikera ekipagets bredd. Allt för att medtrafikanter snabbt ska kunna upptäcka traktorer på vägen.  Agribumper säljs i Sverige bland annat av Axima.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 16 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste