Första grönsaksproducenten med pantningsbara plastförpackningar

SydGrönt har startat ett samarbete med Bower som ett steg i företagets hållbarhetsarbete. Med hjälp av en app ska konsumenterna kunna panta grönsaksförpackningarna. 

 

Satsningen på appen är enligt SydGrönt en del i deras omställning med målet att minska sitt klimatavtryck. Enligt företaget blir man genom satsningen den första grönsaksproducenten i Sverige som gjort sina plastförpackningar pantbara.

– Som användare av förpackningar har vi ett ansvar att underlätta för att den plast vi använder för att skydda råvaran också sorteras rätt och kan återanvändas till nytt material, säger Anette Ekstrand, produkt- och marknadschef SydGrönt, i ett pressmeddelande.

Några enkla steg

Med hjälp av Bower appen kommer konsumenterna att kunna skanna de tomma grönsaksförpackningarna från SydGrönt och sedan belönas när de lämnar in plastförpackningarna på återvinningsstationen.

– Vad vi måste göra för att uppnå den cirkulära ekonomin är att se till att saker som vi producerar samlas in och blir något nytt, och det är den funktionen vi fyller, förklarar Suwar Mert, vd på Bower.

Sydgrönt både hoppas och tror att pantningsbara plastförpackninga kan öka medvetenheten och viljan att återvinna förpackningarna.

20 miljoner förpackningar

Med sina 285.000 + appanvändare har Bower (f.d deCa PantaPå) sedan starten säkerställt att över 20 miljoner förpackningar återvunnits och sparat miljön över 950 ton koldioxidutsläpp. 2022 väntas bolaget ta den nordiska lösningen till fler länder.

Så här går pantningen till:

1.Ladda ned Bower-appen (finns på App Store och Google Play)
2.Hitta närmaste återvinningsstation via appens kartan eller lägg till din egen station (t.ex. miljörum eller flerbostadshus).
3.Skanna förpackningen med appen. Ta med förpackningen till stationen och återvinn den korrekt.
4.Få pantvärdet (pengar och kuponger) direkt i mobilen.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 december 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste