Tyska Dammann lanserar prototypen Tridem

Dammann presenterade nyligen deras nyutvecklade prototyp Tridem ANDP 20042, som är en växtskyddsspruta med en tankkapcitet på 20 000 liter. Växtskyddssprutan är fortfarande under utveckling men den första prototypen finns färdig och testas av Dammann just nu.

Prototypen kommer att spendera resten av året och delar av 2023 på en tysk gård för att sedan eventuellt finnas tillgänglig under 2024 beroende på intresset från kunder. Foto: Dammann

Den stora tanken för växtskyddsmedel på 20 000 liter tillsammans med den separata 500 liters tanken med färskvatten behöver bäras utav tre axlar. Sprutan spårar 2,15 meter brett eller 2,25 meter brett beroende på val av däck. Det finns antingen 38 eller 42 tums däck med olika mönster beroende på önskemål. Sprutans bom finns i bredder mellan 36 och 42 meter.

Enligt tillverkaren förs växtskyddssprutan fram mjukt och behagligt eftersom sprutans tre axlar är luftfjädrade, den har ett hydrauliskt dämpade drag som kopplas via en K80 kulkoppling. Fram- och bakaxelns hjul styr efter traktorns riktning genom ett mekaniskt hydraulsystem.  

Tridem riktar sig främst mot kunder med stora arealer. Det finns även många olika tillval man kan göra och Dammann skriver i ett pressmeddelande att varje spruta såklart kan anpassas lite extra efter kundens önskemål.

På Dammanns hemsida kan man läsa om utrustningslistan i standardutförande och även om de tillval som finns. 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste