Ny nätauktion med möjlighet till självbetjäning

Juneporten är en ny nätauktion med fokus på fordon, maskiner och verktyg. Säljarna hjälper man genom besök utav auktionsmäklare eller självbetjäning i deras egenutvecklade verktyg.

 

På den nya auktionssajten Juneporten kan säljaren själv lägga ut sina objekt, men kan även få hjälp genom hela processen med allt från att ta bilder och summera information till marknadsföring, förhandling och betalning.Foto: Juneporten


– Vi hjälper säljare med hela processen från att ta bilder och summera information till marknadsföring, förhandling och betalning. Detta är något vi kompletterar med självbetjäning där säljare själv kan lägga upp auktioner. Med denna balans blir vi en anpassningsbar och attraktiv marknadsplats där säljare och köparen möts, säger Simon Junefelt, vd på Juneporten.

Juneporten har valt att fokusera på de tre fokusområdena fordon, maskiner och verktyg för att säljarna enkelt ska få relevant hjälp med sina objekt.

– Vi jobbar mycket med och ser stora fördelar i att ha rätt kompetens och kunskap om de objekt som vi säljer. Detta gör att vi skapar värde för säljarna där vi kan dela med oss av kunskap om det enskilda objektet eller branschen. Vi tror också att detta skapar en stor trygghet för köpare, som då får en bättre bild om objektets faktiska skick.
 

– De gånger som reservationspriset inte nås hjälper vi till att förhandla mellan säljare och budgivare. Något som uppskattas och i de allra flesta fall leder till affär, säger Simon Junefelt, vd på Juneporten. Foto: Juneporten

Hjälper säljarna

Vid en nätauktion sätter säljaren upp reservationspris för det objekt man tänkt sälja, för att den ska kunna känns sig trygg med att det blir en bra affär.

– Skulle objektet inte komma upp i detta pris under aktionstiden och man inte godkänner ett bud under förhandling säljs inte objektet.

Vid oavslutade eller jämna budgivningar under reservationspris hjälper Juneporten även till med att förhandla mellan köpare och säljare.

– De gånger som reservationspriset inte nås hjälper vi till att förhandla mellan säljare och budgivare. Något som uppskattas och i de allra flesta fall leder till affär.

Jobbar aktivt

Simon och de som jobbar med Juneporten ser en stor fördel i att skapa en bra kontakt med såväl säljare som köpare.

– Vi jobbar mycket med att träffa säljare och köpare, digitalt men även fysiskt genom olika mässor och evenemang. Vi kommer bland annat att ställa upp på Elmia Wood i början av juni och delta i diverse maskinvisningar under året.

Enkelt verktyg

För att utmärka sig bland andra auktionsplattformar erbjuder också Juneporten möjlighet för säljare att själv lägga upp auktioner. Enligt företaget är detta något som efterfrågas i takt med att allt fler själv har kunskapen som krävs för att lägga upp en auktion.

– Vi har utvecklat ett enkelt verktyg som vi jobbar med tillsammans med alla säljare. Där besvarar man enkelt på förinställda frågor om det objekt man tänkt sälja för att man ska få ihop en komplett auktion.

På Juneporten arbetar man med att verifiera alla säljare samt objekt innan de publiceras. Detta för att budgivare ska kunna känna förtroende för plattformen, säljarna och objekten.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades lördag den 18 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste