Snart dags för Brunnby Lantbrukardagar

Efter två års frånvaro välkomnas besökarna åter till Brunnby Lantbrukardagar den 6-7 juli. En mässa som kommit att bli en viktig mötesplats för lantbrukare i Mellansverige. 

Den 6-7 juli är det Brunnby Lantbrukardagar igen. I år kommer 120 utställare att vara på plats. Foto: Towe Johnson

Mässan startades 2007 av Hushållningssällskapet på Brunnby gård strax öster om Västerås och riktas till professionella lantbrukare.  

– Det känns jätteroligt att det har varit ett sådant stort tryck från alla stora utställare och huvudsponsorer som alla tycker att det ska bli jätteroligt att kunna ses igen, säger Carl Aschan, vd på HS Konsult AB. 

Till mässan ska man komma för att träffa kontakter i branscher och för att förkovra sig under ett par dagar säger Carl Aschan vd på HS Konsult AB. Foto: Hushållningssällskapet  

Nytt för i år är markvårdcentrum där täckdikning och täckdikningsmaterial kommer att visas. Maskindemonstrationer, växtodlingsförsök med rundvandringar kommer hållas som vanligt.  

Seminarierna har förtydligats så att det går att navigera sig enklare mellan mer kunskapsorienterade och mer affärsorienterade seminarier berättar Carl.  

Båda dagarna har mycket att bjuda på. Under onsdagen föreläser bland annat Per Frankelius, universitetslektor och docent vid Linköpings universitet, där hans röda tråd i sin forskning är innovativa processer. Under torsdagen hålls en politikerdebatt med LRF:s förbundsordförande Palle Borgström som tillsammans med sju riksdagspolitiker ska diskutera lantbrukets förutsättningar. Seminarier och maskindemonstrationer rullar enligt schema båda dagarna.  

– Det finns mycket att lära sig på mässan. Ny teknik, ny forskning och många spännande försök att komma och titta på, säger Carl.

När: 6–7 Juli

Tid: 09:00-17:00 båda dagarna

Var: E 18 med avfart 139.2 vid Anundshögsmotet. 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste