Satsade på att ta fram ett eget dubbelmontage

Gripen Wheels presenterade nyligen sitt dubbelmontage GW Duals som testats på flera gårdar under 2021 inför lanseringen. 

 

Målsättningen med GW Duals var att ta fram ett användarvänligt dubbelmontage som skulle vara lätt att hantera.Foto: Gripen Wheels

Det var redan 2020 som däcksgrossisten Gripen Wheels drog i gång satsningen på ett eget dubbelmontage. 

– Vi har historiskt sett sålt mycket dubbelmontage och kände att vi ville satsa på att ta fram ett egendesignat sådant. Ett dubbelmontage som skulle vara användarvänligt och prisvärt, säger Maria Fritzson, marknadschef på Gripen Wheels. 

På företaget märker man av en stor efterfrågan på dubbelmontage. Bland annat på grund av att lantbrukare vill undvika markpackning och för att hållbarhetskraven ökar på lantbruket.

– Om man undviker markpackning, så betyder det ju mer pengar till bonden i slutändan då återväxten blir bättre och man når bättre skörderesultat, men indirekt är detta också positivt ur hållbarhetssynpunkt för att man skonar marken. 

Gripen Wheels kommer fortsättningsvis sälja både sitt eget dubbelmontage GW Duals och STOCKS dubbelmontage.

Maria Fritzson, är marknadschef på Gripen Wheels.Foto: Privat

Skulle vara användarvänligt

Det var Göran Jeppsson, produktspecialist och säljare på företaget, som ansvarade för att ta fram GW Duals. Målsättningen var att ta fram ett användarvänligt dubbelmontage som skulle vara lätt att hantera.

– Det är tunga hjul och fälgar vi talar om och det är ett visst arbete att sätta dubbelmontaget på plats samt att justera och demontera detta, därför ville vi ha ett system som var lätt att justera, montera och demontera, säger Maria. 

Gripen Wheels eftersträvade även att få till en bra passform på distansringen för att dubbelmontaget skulle passa till alla typer av traktorfälgar och att anslutningen mellan den profilerade distansringen och innerfärg inte ska glappa eller fastna vid demontering. 

– En annan fokuspunkt var att vi ville ha ett prisvärt dubbelmontage, så att lantbrukaren får mycket för pengarna. 

Gedigen testkörning

Under hela 2021 genomfördes testkörningar på flera lantbruk av den nya produkten. 

– Vi hade ett antal kunder som fick prova detta. Och det var enkom positiv feedback, särskilt kring att det är så lätt att justera och montera. Det är något som alla har återgivit, så det är vi väldigt nöjda med. 

GW Duals passar på alla kända traktorfälgar, även de största maskinerna och de största hjulen. De går även få i tillgängliga standarddimensioner och med blandad montering med olika dimensioner på innerhjul och ytterhjul, samt i alla önskade färger. Fälgarna och distansringarna är tillverkade i Europa. Bultar, brickor och muttrar är tillverkade i härdat stål.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste