Pöttinger lanserar pickupsträngläggaren Mergento VT 9220

Den nya pickupsträngläggaren blir ytterligare ett komplement till Pöttingers sortiment av vallmaskiner. Mergento VT 9220 har en arbetsbredd på 9,2 meter och arbetar skonsamt med grödorna som antingen placeras i mitten eller på sidorna.

Med Mergento blir strängläggningen flexibel eftersom den kan placera strängen i mitten, till vänster eller höger, två enkla strängar, transportera inifrån och ut och lasta foder under en kort period vid behov. Foto: Pöttinger

Pöttinger kallar Mergento den nya specialisten för alla typer av grödor. Mergento kastar upp grödan på banden som roterar åt valfritt håll. Placerar man strängen i mitten mellan banden blir arbetsbredden 9,2 meter, kör man ihop banden och placerar strängen åt valfritt håll blir arbetsbredden 8,7 meter. Genom att använda sig av en pickup och roterande band i stället för en vanlig strängläggare som ofta släpar grödan längs marken in till mitten så minskar man risken av att förlora värdefulla energirika delar av växterna som kan ramla av. Risken för att dra med sig jord och sten in till strängen minskar även när man använder sig av pickupsträngläggare.

Mergento ska enligt Pöttinger följa markens konturer väldigt bra med hjälp av sina hjul som sitter placerade under varje band nära pickupen. På chassiet sitter även hydraulcylindrar som snabbt reagerar på markens ojämnheter och säkerställer en mjuk framfart.

Mergento VT 9220 kommer finnas redo för leverans från 1 augusti i år. Foto: Pöttinger

På vändtegen stänger Mergento av de tvärgående transportbanden automatiskt och sätter sedan på dem automatiskt i början på nästa sträng. Detta ska garantera en snyggt avslutad och snyggt påbörjad sträng.

 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste