Appen som säkerställer rätt lufttryck

Trelleborgs app TLC Plus är ett avancerat, sensorbaserat kontrollsystem som tillåter exakt beräkning av lämpligt lufttryck.

 

TLC Plus är ett avancerat sensorbaserat kontrollsystem som mäter potentiella lufttrycksskillnader mellan det optimala lufttrycket och det faktiska lufttrycket.Foto: Trelleborg Wheel Systems


Trelleborg Wheel Systems är en ledande global leverantör av däck och kompletta hjul till off-highway fordon. Redan 2011 lanserade företaget Trelleborg Load Calculator-appen (TLC), som då var den första belastnings-och tryckkalkylatorn inom branschen som gav användaren väsentlig information för att kunna anpassa lufttryck efter rådande förutsättningar. Företaget har sedan dess lanserat efterföljaren Trelleborg TLC Plus.

TLC Plus är ett avancerat sensorbaserat kontrollsystem som mäter potentiella lufttrycksskillnader mellan det optimala lufttrycket och det faktiska lufttrycket. Informationen skickas sedan till lantbrukarens mobila enhet eller dator.

– Faktum är att rätt lufttryck minskar bränsleförbrukningen, samtidigt som dragkraften och avkastningen ökar. Det både skyddar och förbättrar det moderna lantbruket, säger Magnus Jacknér, försäljningschef för lantbruk & skogsdäck på Trelleborg Wheel Systems Nordic. 

Att använda rätt lufttryck kan minska lantbrukets rörliga kostnader. Och enligt Magnus har appen utformats för att möta utmaningarna som kommer med det moderna och framtida lantbruket.
 

TLC Plus kontrollerar om maskinparken är inställd med optimalt lufttryck i praktiken och ger rekommendationer för de justeringar som behövs.

Skillnaderna mellan apparna

TLC tillåter exakt beräkning av lämpligt lufttryck för alla tillämpningar.

TLC Plus kontrollerar om maskinparken är inställd med optimalt lufttryck i praktiken och ger rekommendationer för de justeringar som behövs. Detta genom en TLC Plus-sats som integrerar appen med TPMS-sensorer. Dessa monteras på däckventilerna och tillsammans med en gateway blir det sedan möjligt att överföra data till mobila enheter. 

Magnus Jacknér, försäljningschef för lantbruk & skogsdäck på Trelleborg Wheel Systems Nordic.

Övervakas på distans

Med hjälp av molntekniken kan även traktorerna övervakas på avstånd så att lantbrukarna kan bedöma om maskinerna arbetar med lämpligt lufttryck, även från sitt kontor. 

– Detta garanterar maximal säkerhet och effektivitet för verksamheter på större gårdar men även för entreprenörer som arbetar med stora maskinparker, säger Magnus.

Trelleborg Load Calculator (TLC+)  finns där appar finns.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste