Brand på Warbro Kvarn

I lördags utbröt en brand på Linds gård i Södermanland, där Warbro Kvarn har sin verksamhet. Väderförhållandena gjorde att branden spred sig snabbt och både företagets produktion och distribution totalförstördes i branden.

Branden i Warbro Kvarns anläggningar startade under lördageftermiddagen den 13 augusti, och flera enheter från räddningstjänsten var på plats.  Arkivfoto: Mostphotos

Tio enheter från räddningstjänsten och två släckningshelikoptrar från Västerås var på plats under lördagen och jobbade med släckningsarbetet. Till P4 Södermanland säger Hanna Björklund, styrelseledamot för Warbro Kvarn, att man tror att branden kan ha startat i en spannmålstork på anläggningen.

Familjeföretaget Warbro Kvarn startades 2002 och producerar och säljer ekologiskt mjöl och malt av kulturspannmål. Branden gör nu att det är totalstopp för leveranser till kund.

– Vi vet inte när eller i vilken form vi kan vara i gång igen, säger Hanna Björklund.

Företagets mälteri var den enda byggnad som klarade sig i branden, och Warbro Kvarn skriver på sin hemsida att det är den delen av verksamheten som man tror kommer kunna vara i bruk först. Och man har siktet inställt på att bygga upp företaget igen.

”Vi är fast beslutna om att återuppbygga verksamheten och kommer göra allt vi kan för att leverera våra produkter till er igen.”, skriver företaget på sin hemsida.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 augusti 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste