Pöttinger Servo T 6000 finns nu som On-Land variant

De 6, 7 och 8 skäriga plogarna från Pöttinger kan nu utrustas med ett On-Land paket för den som vill. Man kommer dock fortfarande ha möjligheten att plöja i fåran om man vill eller behöver.

 

Som dragare till de tre plogarna i SERVO T 6000 klassen rekommenderar Pöttinger traktorer med upp till 500 hk.Foto: Pöttinger


Genom att köra bredvid plöjningsfåran ”on-land” kan man köra sin traktor med bandställ, breda däck eller dubbelmontage, detta ger traktorn en effektivare kraftöverföring till marken och marktrycket minskar. Ibland kan det dock vara nödvändigt att kunna köra med traktorn i fåran ifall det är trångt ”on land”, vilket är möjligt genom att snabbt ställa om plogen hydrauliskt.

Ytan för traktorn att köra på bredvid fåran blir upp till fyra meter, vilket ger gott om plats för exempelvis dubbelmontage eller bandställ. En annan fördel som Pöttinger beskriver i sitt pressmeddelande är den ökade komforten som föraren får genom att slippa köra med traktorns ena sida i fåran hela tiden, detta ger föraren en mer ergonomisk sittställning.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 24 mars 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera