Jägar-Sverige tillbaka på Elmia

Gevär och kikarsikten i fler varianter än man trodde fanns, kläder, bilar, hundmat och allt annat en jägare kan behöva, det hittar vi på Elmia Game Fair.  

Vapen och optik, det kan intresserade lätt lägga en hel dag på, på Elmia GameFair. Foto: Stefan Ljungdahl

Efter fyra års uppehåll, p g a Covid-pandemin, är Sveriges största jaktmässa tillbaka i Jönköping. Tordag till lördag 18-20 maj möts jaktintresserade och utställare i två fulla hallar plus utomhusarenan. 

Testa mörkersikten i mörkrummet hos Astro. Foto: Stefan Ljungdahl


Årets tema är den allt vanligare vargen, som på flera seminarier diskuteras ur olika aspekter. 

 

Elektrisk jakt? Ford F-150 Lightning EV., från Exclusive Cars. Foto: Stefan Ljungdahl


Vad ska du ha i motorrummet när där inte finns någon motor? Rådjur kanske, men då får du ha en insats så inte blodet rinner ner i förvaringsfacket under motorrumsgolvet. 

 

Elmia Game Fair 2023. Foto: Stefan Ljungdahl


Kan man ha för mycket jaktkläder? Inte enligt mässbesökarna. Trångt vid fyndlådorna på mässan. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 maj 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

”Vargen kommer” – vad innebär det i praktiken?

Krönika: Alla känner till sagan om pojken som ropade ”Varg” och vad konsekvenserna kan bli av att ropa på hjälp i onödan. Utanför sagornas värld är det en realitet att antalet vargar i Sverige stadigt ökat de senaste åren och att en mängd nya revir har etablerats. 2013 togs ett beslut i riksdagen om att det behövdes 170–270 vargar för så kallad gynnsam bevarandestatus, vilket var ett krav från EU. Antalet ändrades 2015 till ”minst 300” av den dåvarande regeringen. I skrivande stund kan antalet vargar antas med marginal ha passerat 400 stycken. 

 

Kommentera

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera