Tre nya ledamöter LRFs riksförbundsstyrelse

Valberedningens förslag godkändes av stämman och som ett resultat har Marit Bohlin, Hans Ramel och Viktoria Östlund blivit nya medlemmar i LRFs riksförbundsstyrelse.

Marit Bohlin, Hans Rammel och Vktoria Östlund Foto: LRF

Kort om de nya medlemmarna:

Marit Bohlin

– Jag har ett stort intresse och engagemang för de breda frågorna och hur vi ska kunna driva företag på landsbygden. Jag brinner lite extra för livsmedelsproduktionen och hållbarhetsfrågorna, säger Marit Bohlin, 38 år, utbildad jägmästare och tidigare förtroendevald i LRF Östergötland och LRF Ungdomen.

Hans Rammel 

– Mitt engagemang bottnar i en stark övertygelse om att framtidens hållbara lösningar finns i de gröna näringarna. Men även i att vi behöver en inhemsk livsmedelsproduktion för att säkra vårt oberoende i en osäker omvärld och i en framtid då befolkningen, lokalt och globalt, ökar samtidigt som klimatet förändras, säger Hans Ramel, 45 år, ordförande i LRF Skåne sedan fem år och även ledamot i Länsstyrelsens insynsråd och styrelseledamot i Krinova Incubator och Science Park.

Viktoria Östlund

– Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet av näringspolitiskt arbete, engagemang för hållbarhetsfrågor och en bredd inom svenskt lantbruk. För att vi ska kunna driva livskraftiga företag behöver vi rätt förutsättningar, myndigheter som stöttar och underlättar för verksamheten, säger Viktoria Östlund, 37 år, agronom och tidigare expert för nöt och lamm på LRF Kött. Viktoria är också chef för Utveckling & Hållbarhet på Hästnäringens riksanläggningar Flyinge & Ridskolan Strömsholm.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 01 juni 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste