”Jag hoppas att vi kan fortsätta jobba tillsammans”
Sveriges Grisföretagares ordförande Johan Eriksson kommenterar kött- och charkbranschens omorganisation.
Hur ser du på omorganisationen inom kött- och charkbranschen?
– Jag vet att det har förts diskussioner under flera år kring det här, men jag har fått för lite information kring bakgrund och avsikt med omorganisationen för att kunna lägga någon värdering i det just nu. Sveriges Grisföretagare har inget ägande i vare sig Svenska Köttföretagen eller Kött och Charkuteriföretagen, så vi har inte kunnat påverka. Men vi hoppas att de som beslutat om förändringen har rätt och att det blir bra!
Har du några farhågor eller förhoppningar kring den nya organisationen framledes?
– Jag tycker det är viktigt att den nya organisationen fortsätter jobba med de frågor som rör den svenska primärproduktionen. Svenska Köttföretagen har ju hållit samman branschfrågor genom hela kedjan, exempelvis handlingsplanerna. Vi har gått enade i armkrok, LRF, branschorganisationerna och Svenska Köttföretagen. Jag hoppas att det kan fortsätta, så att inte Kött och Charkuteriföretagen kör sina kött- och charkfrågor utan primärproduktionen och därmed riskerar att tappa en del av de svenska intressena.