”Jag hoppas att vi kan fortsätta jobba tillsammans”

Sveriges Grisföretagares ordförande Johan Eriksson kommenterar kött- och charkbranschens omorganisation. 

 

– Jag hoppas att vi kan fortsätta jobba tillsammans, och att Kött och Charkuteri­företagen inte fjärmar sig från primärproduktionen. Det är viktigt för oss att vi tillsammans kan fortsätta driva de svenska mervärdena och behålla konsumenternas förtroende för det svenska köttet, säger Sveriges Grisföretagares ordförande Johan Eriksson, om kött- och charkbranschens omorganisation. Foto: Carolina Wahlberg

Hur ser du på omorganisationen inom kött- och charkbranschen?

– Jag vet att det har förts diskussioner under flera år kring det här, men jag har fått för lite information kring bakgrund och avsikt med omorganisationen för att kunna lägga någon värdering i det just nu. Sveriges Grisföretagare har inget ägande i vare sig Svenska Köttföretagen eller Kött och Charkuteriföretagen, så vi har inte kunnat påverka. Men vi hoppas att de som beslutat om förändringen har rätt och att det blir bra!

Har du några farhågor eller förhoppningar kring den nya organisationen framledes?

– Jag tycker det är viktigt att den nya organisationen fortsätter jobba med de frågor som rör den svenska primärproduktionen. Svenska Köttföretagen har ju hållit samman branschfrågor genom hela kedjan, exempelvis handlingsplanerna. Vi har gått enade i armkrok, LRF, branschorganisationerna och Svenska Köttföretagen. Jag hoppas att det kan fortsätta, så att inte Kött och Charkuteriföretagen kör sina kött- och charkfrågor utan primärproduktionen och därmed riskerar att tappa en del av de svenska intressena. 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 december 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste