Specialtillverkad BV2203 balvagn såld till Närke

Bala Agri har på uppdrag av Green Deer i Kumla specialtillverkat en BV2203 med förlängt flak.

 

Bala Agris vagnar har en robust konstruktion och hydraulisk lastsäkring. Foto: Bala Agri


Bala Agri erbjuder robusta balvagnar med flaklängder från 7 till 9,5 meter. En slutkund blev tipsad om Bala Agri och uppmanad att kontakta Green Deer i Kumla efter att ha diskuterat sitt behov med en lantbrukskollega som redan äger en BV2203. Kunden behövde en längre vagn som passade gårdens drift bättre, särskilt för att hantera större balar. Genom ett nära samarbete identifierades en lösning som innebar att förlänga flaket och lastsäkringen till 10,2 meter. Denna lösning optimerar lastningen, vilket bidrar till både tids- och kostnadsbesparingar, skriver Bala Agri i ett pressmeddelande.

Bala Agri är måna om att hjälpa lantbrukare att omvandla idéer till verklighet för att effektivisera arbetet på gården. Genom att diskutera behov och önskemål tas det sedan vidare till produktionen för att utvärdera tekniska möjligheter och kostnader innan man återkommer till återförsäljare och slutkund med en offert.

Bala Agris balvagnar har en stabil konstruktion med en centrumkärna av kraftiga IPE-balkar. Detta tillåter flex och bidrar till att minimera risken för sprickbildning över tid när man kör upp och ner i fälten. Alla kärror och vagnar har en slit­yta i flakbotten av tryckimpregnerat virke, vilket ger en mild yta med bra friktion mot balarna. Den bärande konstruktionen består av kraftiga IPE-balkar vilket   ska göra vagnarna hållbara och stabila. Den hydrauliska lastsäkringen som Bala Agri har utvecklat säkerställer en effektiv och säker lastning på 30 sekunder utan risk för att balarna faller av under transport.

 

  • 10,2 meter långt flak (Standard är 9,5 meter) 
  • Hydraulisk lastsäkring
  • 710/40Rx22,5” Radialhjul
  • Maxlast: 22 ton 
  • Lackerad tårplåt 
  • Sidobelysning
  • Låda med spännband 

 

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 juli 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera