Lantmännen förvärvar Entrack

Lantmännen har ingått ett avtal om att förvärva Entrack, ett familjeägt företag som bland annat levererar slitdelar och redskap. 

Efter godkännande av förvärvet kommer Entrack att fungera som en självständig verksamhet inom Lantmännens affärsområde Swecon. Foto: Mostphotos

Entrack omsätter 400 miljoner kronor per år och har cirka 70 anställda.  De erbjuder ett brett utbud av redskap och reservdelar för grävmaskiner, hjullastare och andra entreprenadmaskiner. Företaget har varit familjeägt i nästan 50 år och aktivt i Sverige, Finland, Polen och Italien. De säljer även till andra europeiska länder, skriver Lantmännen i ett pressmeddelande.

– Entrack är ett välskött företag med en lång erfarenhet av att sälja ett brett sortiment till anläggnings- och lantbruksmaskiner, och kommer att fortsätta göra det. Förvärvet stärker våra nuvarande erbjudanden och bidrar till vår tillväxtstrategi, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

– Tillsammans med Lantmännen tar vi nu ett viktigt och spännande steg i Entracks fortsatta utveckling. Entracks starka produktsortiment med fokus på eftermarknaden, tillsammans med Lantmännens kunskap och erfarenhet – inte minst inom hållbarhetsområdet – skapar goda förutsättningar för Entracks framtid, våra anställda och våra kunder, säger Björn Nilsson, Entrack Gruppens vd.

Förvärvet inväntar nu på godkännande av relevanta myndigheter och förväntas slutföras under hösten 2024. Fram tills dess kommer Lantmännen och Entrack att fortsätta verka som separata företag. Men därefter kommer Entrack att fungera som en självständig verksamhet inom Lantmännens affärsområde Swecon.

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 juli 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste