Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

De kan bli Årets bonde 2021

Nu har nomineringarna släppts kring vilka som har chansen att ta hem pris i tävlingen Årets bonde 2021.

Läs mer
 
LRF kritiserar skogliga budgetsatsningar

Lantbrukarnas Riksförbund uppger att man i grunden ser positivt på de av regeringen presenterade skogliga budgetsatsningarna. Kritik riktas dock mot vad man menar är ett alldeles för ensidigt fokus på att ta skogsmark ur produktion.  

Läs mer
 
Exploaterad jordbruksmark går inte att återställa

Drygt 3 000 hektar jordbruksmark exploaterades i Sverige mellan 2016–2020. Det motsvarar 6000 fotbollsplaner. Byggandet av bostäder är främsta anledningen till att jordbruksmarken exploateras.

Läs mer
 
Kravet – ökad vargjakt redan i vinter

Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Svenska Jägarförbundet är eniga om att den svenska vargstammen måste reduceras kraftigt genom jakt, och det redan i vinter. Den senaste tiden har ett flertal angrepp på får och jakthundar förstärkt bilden av en ohållbar vargstam.

Läs mer
 
Målet – minskad övergödning

Ett av de största problemen i Östersjön är övergödningen. Något som till stor del kopplas till produktion och konsumtion av mat. Men det finns samtidigt stor potential att förbättra situationen.

Läs mer
 
Varför är allt till rapsen så billigt...

Krönika: …är en fråga som jag nog aldrig har fått. Det motsatta brukar däremot vara något som kommer på tal när utsäde, gödsel, herbicider, tillväxtreglering och mikronäring ska inhandlas till årets spenderarhögtid - rapssådden.

 

Läs mer
 
Göma tillbaka till Samson

Den danska tillverkaren av gödselteknik Samson Group A/S meddelar nu att man köpt 100 procent av aktierna i företaget Göma A/S. Enligt Samson kan man nu skapa en gemensam, starkare återförsäljarorganisation än om produkterna hade sålts var för sig.

Läs mer
 
Beatrice och Erik är årets ungdomsföretagare i norr

Under Öjeby Lantbruksmässa delade Hushållningssällskapet i Norrbotten-Västerbotten ut utmärkelsen årets ungdomsföretagare. Utmärkelsen tillföll Erik Johansson och Beatrice Ramnerö som driver Skatauddens Lantgård i Älvsbyn.

Läs mer
 
Intresset för närproducerat har ökat

Dyra insatsvaror tynger lantbruket just nu, samtidigt som hemesterperioden under pandemin gynnat gårdsförsäljningen. Det visar LRF:s Gröna Näringslivsindex för det tredje kvartalet. 

Läs mer
 
9000 liter med enkelaxel i nya Amazone UX

Med två nya växtskyddssprutor i UX-serien har Amazone fyllt luckan mellan den tidigare enkelaxlade toppmodellen på 6 200 liter och den dubbelaxlade modellen med 11 200 liter. Med en ny ramkonstruktion säkerställer Amazone stabiliteten vid arbetsbredder på upp till 42 meter.

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste