Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Dagens räntehöjning innebär en förändring i synen på pengar

I dag höjde Riksbanken styrräntan med 0,5 procent. Stefan Malmström, affärschef på Landshypotek förklarar vad det kan innebära på kort och lång sikt.

Läs mer
 
Nu blir det hårdare tag mot djurrättsaktivister

Brott kopplade till djurrättsaktivism får skärptare straff, enligt en mängd nya lagar som träder i kraft fredagen den 1 juli.  En förändring LRF har arbetat för under många år.

Läs mer
 
"Det känns kul att vara igång igen"

Borgeby Fältdagar är över för denna gång. Och när mässan summeras kan man säga att den var varm och efterlängtad. 

Läs mer
 
Besöksrekord på Borgebys första dag

Första dagen på Borgeby Fältdagar blev en solig och lyckad dag. Det märktes att många var glada att vara tillbaka på mässfältet. Det blev dessutom besöksrekord!

Läs mer
 
Extrem torka hotar skördar i norra Italien

Italiens nordliga delar som ligger i anslutning till landets största flod Po upplever den värsta torkan på 70 år. Landets regering har utlyst ett nödläge i fem nordliga regioner som drabbats hårt av den svåra torkan.  

Läs mer
 
Målet - eget mjölkföretag innan 30

Jonas Löfstrand fick möjlighet att arrendera Krabbagården i Ulricehamn när han var 27 år gammal. Därmed lyckades han med sitt mål att driva egen mjölkproduktion innan han fyllt 30 år. Tidigare i våras fick han ta emot Rådgivarna i Sjuhärads belöning till unga lantbrukare.

 

Läs mer
 
EU:s jordbruksmarknad - hårt drabbad av den ryska invasionen i Ukraina

Ryssland och Ukraina är stora exportörer av spannmål och oljefrön (framför allt solrosfrö) samt gödselmedel. Priset för jordbruksprodukter och insatsvaror har stigit kraftigt till följd av Rysslands invasion av Ukraina vilket drabbar EU. 

Läs mer
 
Norge dumpar elskatten - Tyskland dumpar drivmedelsskatten - Sverige dumpar konkurrenskraften

De skenande kostnader vi ser idag är till stor del ett globalt fenomen. Det ingöt hopp om att svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft inte skulle försämras ytterligare av denna globala kostnadskris. Tji fick vi.

 

Läs mer
 
Lantmännens satsning på ärtprotein får stöd från Klimatklivet

Lantmännen har beviljats stöd från Klimatklivet för att bygga en storskalig produktionsanläggning för extraktion av ärtprotein. Enligt Lantmännen är det en investering som kommer bidra till hållbar tillväxt av den svenska livsmedelssektorn och primärproduktionen.

Läs mer
 
Satsade på att ta fram ett eget dubbelmontage

Gripen Wheels presenterade nyligen sitt dubbelmontage GW Duals som testats på flera gårdar under 2021 inför lanseringen. 

 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste