Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Sveriges dyraste ost fyller 20 år
För 20 år sedan köpte Lars-Göran Staffare och Lena Hall ett konkursbo i Bredsjö två mil öster om Hällefors med drömmen om att producera en blåmögelost gjord av fårmjölk. Idag är osten Bredsjö Blå välkänd bland duktiga kockar och ostälskare i hela Sverige. Läs mer
 
Skånemejerier: Mjölka mindre

På grund av ett enormt mjölköverskott vädjar Skånemejerier till sina leverantörer att minska sin produktion och skjuta fram eventuella investeringar.

Läs mer
 
”Det stämmer att vi bett mjölkleverantörer om hjälp”

Jordbruksaktuellt har sökt Skånemejerier för en intervju om det brev som de skickat ut till sina leverantörer. Men i stället mejlar de en kort summering om läget.

Läs mer
 
Auktionssidan Blinto tar in 121 miljoner från Verdane

Med sin erfarenhet av att skala digitala auktionsplattformar, ska Verdane stötta Blinto att utveckla sina digitala erbjudanden och att expandera ut i Europa.

Läs mer
 
LRF: Onödigt att kräva återbetalning av elstödet

Det elstöd som skulle gå till privathushåll, har även betalats ut till en del företag med enskild firma. Bland annat berörs en del lantbruksföretag.

Läs mer
 
Så ska sweagro kunna erbjuda marknadens mest prisvärda lantbruksredskap

Gustav Rydberg bygger enligt honom själv den mest prisvärda kultivatorn på marknaden. Inga återförsäljare är inblandade och köp, support och service sker ”the digital way”, vilket gör att han kan pressa priserna rejält.

 

Läs mer
 
John Deere bygger ut sitt reservdelslager i Stockholm

Genom utbygget kommer John Deere öka sin tillgänglighet på reserv- och slitdelar till skogsmaskiner och jordbruksmaskiner för hela Skandinavien och Estland.

Läs mer
 
SLU-forskare ger konstruktiv feedback till kommissionen

EU-kommissionen vill att biologisk bekämpning i hög grad ska ersätta kemisk bekämpning redan 2030. Det har föreslagits i en ny förordning om hållbar användning av växtskyddsmedel. 

Läs mer
 
Valen du gör kan minska behovet av jordbearbetning

Georg Carlsson, är professor på SLU. Där han forskar och undervisar om vad som utgör ett hållbart odlings­system. 

 

Läs mer
 
Utsläppen måste vända ner inom ett par år

Den senaste IPCC rapporten pekar på att utsläppen måste halveras inom sju år om det ska gå att klara 1,5 graders målet. 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste