Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Begravning har ägt rum i stillhet

Vintern har bjudit på oväntat många kraftfulla lantbrukarprotester runt om i Europa. Även i de lugnaste vatten (läs Tyskland) har de vildaste fiskar plötsligt visat sig. Måttet var rågat för hårt prövade lantbrukare. Men frågan förblir obesvarad: Hur får lantbrukare bäst resultat i sina politiska strävanden?

 

Läs mer
 
Det måste fungera ute hos lantbrukaren

Ingmar Gruvaeus, chefagronom på Yara satt med bland publiken under gödnings-temadagen i Örebro och lyssnade på föredragen från de olika företagen.

 

Läs mer
 
Brist på utsäde i hela norra Europa

Dåliga skördar i fjol gör att det nu råder brist på utsäde. På Varaslättens Lagerhus är det nu helt slut på utsäde av havre, korn och vårvete.

Läs mer
 
Arla höjer mjölkpriset i mars

Från 1 mars höjs priset som arlabönderna får betalt betalt för sin mjölk med 11,1 öre både för konventionell och ekologisk mjölk.

Läs mer
 
John Deere presenterar sina kraftfullaste traktorer någonsin

John Deeres nya 9RX-traktorer erbjuder en kombination av kraft, teknisk innovation och förbättrad användarupplevelse.

Läs mer
 
Blir man någonsin fullärd?

Krönika: Jag har precis börjat min åttonde termin på husdjursagronomprogrammet, om ett år har jag börjat skriva på mitt examensarbete. Det var med både skräck och höga förväntningar som jag sökte in till ett femårigt program. Fem år kändes som en evighet och det är inte förrän nu som jag inser att tiden bara flugit förbi. 

 

Läs mer
 
Norrmejerier höjer ersättningen för mjölkråvara

Ersättningen för mjölkråvara höjs med 30 öre från 1 mars 2024.

Läs mer
 
Prisuppgång på åkermark

Genomsnittspriset på åkermark steg under 2023. Det var mark i region 2 och 3 som stod för störst del av uppgången. I region 1 och 5 var utvecklingen negativ.

Läs mer
 
Ny EU-lag ställer långtgående krav på restaurering av natur

Tisdag 27 februari klubbades en ny lag igenom som ställer krav på återställning av 30 procent av medlemsländernas påverkade naturmiljöer fram till 2030.

Läs mer
 
Rekordresultat för Svenska Foder

2023 gjorde Svenska Foder sitt bästa resultat någonsin. Samtidigt minskade omsättningen jämfört med 2022. Avkastningen på eget kapital stiger och soliditeten har stärkts.

 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste