Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Invigning av Sveriges första proteinfabrik

Sveriges första proteinfabrik utvinner proteiner från svenska gröna ärtor och andra svenska baljväxter. Proteinkoncentratet  man får ut kan ersätta både kött och importerad soja i livsmedel.

Läs mer
 
Nu kan du rösta på Årets matbluff 2021

Nu har Äkta vara presenterat de sex finalisterna som är med i tävlingen Årets matbluff 2021.

Läs mer
 
Fler köper Deutz-Fahr

Under 2021 sålde Söderberg & Haak 32 fler Deutz-Fahr traktorer än föregående år. Framgången beror enligt företaget på det ökade förtroendet för märket och att kunden satts i fokus.

Läs mer
 
Spelar det någon roll var man odlar ekologiskt?

Enligt en studie från Centrum för miljö- och klimatvetenskap vid Lunds universitet, AgriFood Economics Center och SLU spelar det omgivande landskapet in i miljönyttan av ekologisk odling.

Läs mer
 
Skräm bort viltet med ljud

I en studie från SLU har man undersökt hur skrämselljud påverkar betande vilt. Effektivast visade sig människorösten vara.

Läs mer
 
På väg mot världens dyraste drivmedel

Svenskt jordbruk kämpade för att nå världens dyraste drivmedel. Nu är vi framme vid målet. Men det är lång väg kvar på resan. Drivmedlen ska bli mycket dyrare, om regeringens löften infrias. Någon kraftfull opposition syns inte till.

 

Läs mer
 
Många har valt att beställa gödsel tidigt

I december kommunicerade Lantmännen ut till sina kunder att de helst skulle beställa sin gödsel innan den 17 januari för att vara säker på att få den i tid till vårbruket.

Läs mer
 
KD vill sänka kravet på inblandning av biobränslen – till EU:s nivå

Kristdemokraterna vill minska kravet på inblandning av biobränslen i drivmedel för att på så sätt sänka priset på diesel.

Läs mer
 
Slutpriserna för skörd 2021

Skördeutfallet blev sämre än produktionen under 2020. Dock fick sig prisnivåerna ett rejält lyft jämfört med föregående år och bäst gick det för rapsen. De ekologiska priserna fick ett trendbrott och steg.

 

Läs mer
 
Förseningar i arbetet med CAP

Den 31 december 2021 skulle EU:s medlemsländer ha lämnat in sina nationella CAP-strategiska planer för bedömning till EU-kommissionen. Men hela åtta medlemsländer har ännu inte lämnat in sina planer.

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste